Hae tästä blogista

maanantai 23. elokuuta 2010

Kasvihuonetunnelmia



Punkit ovat parvekkeelta jotakuinkin kadonneet tai ainakin vähentyneet lähes näkymättömiin. Mitään suurempia toimenpiteitä en enää viimeiseen kuukauteen tämän eteen ole tehnyt. Luonto tekee siis näköjään itse tehtävänsä... ainakin pienellä mäntysuopa-avustuksella. Satoon ainakin yhdessä lemondropissa veikkaisin vaikutuksen olevan aika suuri. Iso kasvi näet on vasta nyt alkanut tuottamaan PODeja.

Kasvihuoneesta on tullut keräiltyä useampi kerta isompiakin määriä. Nagassa ja habanerossakin alkaa olla podeja. Tänään poimin ensimmäisen kypsän nagan. Jos vaan kaikki ehtivät kypsyä, niin arvioisin Nagaa tulevan parista kasvista varmaan n. kilon verran (vähintäänkin riittävästi).

Kasvatusalustavertailussakin tämän kauden perusteella tulokset ovat selviä ja sadon perusteella sijat 1-3 jaetaan järjestyksessä Multa/turve/sora, EBB, passiivihydro. Näistä EBBissä kyllä kasvit kasvavat nopeimmin, mutta satoa ei tunnu tulevan niin hyvin kuin mullasta. Tosin vika voi tietenkin olla käyttäjästä, jolla oli vasta 1.EBB-kausi. Lannoittaminen on varmaan siis todella pienistä asioista kiinni. Sanoisin kuitenkin, että multa/turve/sora + puutarhan kesä toimii varsinkin kasvihuoneessa loistavasti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti