Hae tästä blogista

maanantai 14. kesäkuuta 2010

Tetranychus urticae

Kamppailu jatkuu edelleen. Passiivihydrossa olevat kasvit (parvekelaatikko) voivat aika kehnosti. niissä punkkeja on ollut enemmän kuin EBBeissä. Parvekkeella olevat EBBit taas voivat hyvin. Löysinpä sieltäkin tänään vielä yhden punkin retaleen. Ei varmasti ole ainoa, mutta kun "pesiäkään" ei ole niin tilanne ei edelleenkään ole muuttunut ainakaan huonompaan suuntaan.

Joka päivä ollaan parvekkeella sumuteltu suihkupullolla 1-2kertaa pitäen kosteutta suht. korkealla. Ilmakin on ollut viime päivinä suht viileähkö ja ilman kosteus aika korkealla. Saattaa auttaa tämäkin tuossa torjunnassa omalta osaltaan. Tänään kasvit saivat toisen Raid-käsittelyn. Väittäisin olevani niukassa johdossa, vaikka vastustajallakin on varmasti vielä aseita joilla yllättää...

Viime viikon vedenvaihdon yhteydessä muutin hydrolannos / salpietari -suhdetta 7 : 3 (10% stokkiliuosta 10litraan). Podejakin alkaa kehittyä ihan kiitettävästi. Muutamia kypsiä Lemon Droppejakin löytyy jo. Että näin se homma etenee... :)

2 kommenttia:

  1. Onnea torjuntaan!
    Ilmeisesti noillekin voi pärjätä, jos osaa aloittaa ajoissa. Tutkittavakseni tuodusta chilistä punkit olivat syöneet kasvupisteet, kaikki kehittyvät silmut, jolloin sillä ei ollut enää mitään toivoa. Seittiä vain oli kaiken yllä.

    Millä sinä nuo havainnoit? Suurennuslasin kanssa?

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne paljaalla silmällä näkee kun tarkkaan katsoo. Liikkuvia vaaleita 0,5mm "pisteitä". Liike nuo parhaiten paljastaa.

    Edelleenkään seittiä noissa EBB-kasveissa ei ole ollut ollenkaan, vaikka satunnaisia punkkeja siellä täällä onkin aina havaittavissa. Suihkuttelussa olen siirtynyt käyttämään myös mäntysuopaa "saastuneimmille" alueille, jota en myöskään huuhtele pois. Ei näytä haittaavan.

    Pitääkin yrittää taas päivittää blogia. On ollut sen verran laistaa meininkiä...

    VastaaPoista